Kallelse till digital scoutstämma och annan info.

9 april, 2020 av Cajsa Fransson

Hej alla,

 

Många kanske har undrat över scouternas olika evenemang som är inplanerade i vår, nu när Corona drabbat oss. Här kommer lite information om det.

 

Vi följer Scouternas riktlinjer http://www.scoutservice.se/artikel/angaende-det-nya-corona-viruset/
Vi håller våra scoutmöten men vi är alltid ute. Självklart stannar man hemma om man är krasslig. Däremot drar vi inte ihop större samlingar.

 

Kårens årsstämma infaller torsdagen den 23 april kl 18.30. Dagordning finns bifogad i detta mail. I år utmanar vi oss genom att utföra stämman digitalt 🙂 och vi vill uppmuntra er föräldrar att hjälpa scouterna att delta genom att ansluta sig genom att KLICKA HÄR! (Välj ”Fortsätt i den här webbläsaren” för enklast och snabbast anslutning!) Ytterligare handlingar skickas ut ca en vecka innan stämman.

 

Hallandsyxan som var inplanerad till lördagen den 9 maj, ställs tyvärr in 🙁 eftersom folksamlingar över 50 inte är tillåtna. Gullbrandstorps Scoutkår blir istället värd för evenemanget våren 2021.

 

Vårens traditionella kårhajk (21-23 maj) blir inte av i sin ursprungliga form, dvs att vi reser iväg. Det blir istället upp till varje avdelning att samla sina scouter på lämpligt sätt. Sannolikt blir det daghajksaktiviteter av olika slag. Scoutledarna kommer att återkomma med närmare information senast i början av maj!

Vi har dock fortsatta planer på att åka på sommarläger till Vässarö v 30. Lägret är planerat till den 19-25 juli och kommer att kosta ca 3000 kr per person. Läs mer om Vässarö här: https://vassaro.se/ och om deras tankar med corona här: https://vassaro.se/wp-content/uploads/Sommarens-l%C3%A4ger-2020.pdf
Vi ser fram enormt mycket mot lägret och hoppas att många scouter vill följa med. Vi kan avslöja att vi redan satt ihop ett fullspäckat, toppenroligt program med segling, trapperspår, flottbygge och mycket mer!

 

Övrig information som gäller avdelningarna kommer ni att få från respektive avdelningsledare! 🙂

 

Maila oss om ni har frågor! 🙂

 

Bästa hälsningar,

 

Cajsa Fransson & Jessica Geijer

Ordförande och sekreterare i Gullbrandstorps Scoutkår

mail: gullbrandstorpsscoutkar@gmail.com